uk

Завершується термін подання документів кандидатів у члени наукової ради Національного фонду досліджень України

Документи можна подати в електронному вигляді до 13 вересня 2024 року.

Конкурс проводиться на заміщення:

8 вакантних місць за секцією природничих, технічних наук та математики;

6 вакантних місць за секцією біології, медицини та аграрних наук;

4 вакантних місця за секцією соціальних та гуманітарних наук.

Члени Наукової ради обираються на вказані вище вакантні місця строком на 4 роки, крім одного місця за секцією біології, медицини та аграрних наук, та одного місця за секцією природничих, технічних наук та математики, на які буде обрано членів Наукової ради зі строком повноважень до 18 квітня 2027р.

Кандидатів у члени Наукової ради НФДУ на конкурс мають право висувати не лише Національна академія наук України, національні галузеві академії наук, наукові установи та заклади вищої освіти всіх форм власності, та громадські наукові організації, а також групи вчених у кількості не менше п’яти осіб, які мають науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук) або доктора наук.

Члени Наукової ради також не можуть на час свого обрання працювати в одному структурному підрозділі (відділі, лабораторії, кафедрі тощо) наукової установи або ЗВО з членами Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій та не можуть бути з ними близькими особами відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».

Члени Наукової ради на момент свого обрання не можуть бути керівниками наукової установи та/або закладу вищої освіти. Звертаємо увагу, що відповідно до оновленої редакції Положення про конкурс щодо обрання членів Наукової ради Національного фонду досліджень України (зі змінами від 05.04.2024), заступники керівників наукових установ та/або ЗВО можуть бути обрані до Наукової ради НФДУ.

Читайте також: