uk

В Україні запрацювала екосистема для надолуження освітніх втрат

В Україні запрацювала Екосистема для надолуження освітніх втрат, яка дозволяє українським школярам масово застосовувати штучний інтелект, інтерактивні кейсові уроки та «Убер-Школу» для подолання прогалин у знаннях, інформує Пресслужба Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

Уперше Екосистема запроваджена у цифрових освітніх центрах, створених Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

«Наша команда розробила Екосистему надолуження освітніх втрат, яка дозволить українським школам широко застосовувати інноваційний формат «перевернутого класу», використовуючи такі інструменти як: штучний інтелект, інтерактивні кейсові уроки та Убер-Школу, що докорінно змінює процес навчання. Наразі ми використовуємо цю систему саме для надолуження освітніх втрат, оскільки це є актуальною проблемою як системи освіти, так і для учнів, які вимушено пропустили багато навчального матеріалу», – розповідає виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Суть «перевернутого класу» полягає в тому, що учні самостійно опрацьовують матеріал, а вчителі допомагають їм, виконуючи роль ментора, а не транслятора знань. Цей принцип навчання наразі широко застосовується у США та країнах ЄС.

Екосистема з надолуження освітніх втрат дозволяє учням проходити тестування на основі штучного інтелекту, який визначає рівень знань вибраного предмета, після чого зеленим, жовтим та червоним кольорами показує, які теми засвоєні добре, а яким потрібно приділити увагу. Після цього учні самостійно вивчають ці теми за допомогою інтерактивних кейсових уроків на цьому ж порталі.

Читайте також: