uk

Національний антарктичний науковий центр розпочав збір для полярників, що стали на захист країни

Спільно з INSCIENCE стартує великий збір для «бойових пінгвінів» – полярників, які після початку повномасштабного вторгнення стали на захист України. Загальна ціль – 500 тис. гривень, розповіли у Національному антарктичному науковому центрі.

Науковці збирають кошти на квадрокоптери Dji Mavic 3Pro, Starlink, зарядні станції EcoFlow та Bandera Power, окопний РЕБ. Ця допомога потрібна Олександру Книжатку, Артему Ігнатенку, Ігорю Артеменку та Михайлу Набокіну, які зараз виконують завдання на харківському, північному та південному напрямках.

Усі вони працювали на станції «Академік Вернадський»: Олександр та Артем зимували у 26-й Українській антарктичній експедиції, Ігор – у 25-й, а Михайло брав участь у кількох сезонних експедиціях.

Лінк на банку – https://send.monobank.ua/jar/enZ3JYE7F

Збір триватиме до 15 вересня. Звіт опублікуємо на сторінках НАНЦ та INSCIENCE.

Серед усіх, хто задонатить від 200 грн, INSCIENCE розіграють подарунки, зокрема, антарктичні монети та футболки-вишиванки. Повний перелік можна глянути в каруселі. Серед усіх, хто відкриє дружні банки, розіграють 10 унікальних антарктичних шевронів.

Збір стартував до найбільшої в Україні науково-популярної та deep tech конференції INSCIENCE Conference, яка пройде 7-9 вересня. У програмі, зокрема, спілкування з полярниками та включення зі станції «Академік Вернадський». А на спеціальній фотозоні з пінгвінами буде змога зробити фото за донат, всі кошти також підуть на збір для «бойових пінгвінів».

Читайте також: