uk

В УКУ започаткували стипендіальний фонд імені Євгенії, Ярини, Дарії та Емілії Базилевич

У пам’ять про студентку Українського католицького університету Дарію Базилевич, її маму Євгенію та сестер Ярину та Емілію, виш спільно з батьком Ярославом Базилевичем та Пластом започаткував сталий стипендіальний іменний фонд. Мета — зібрати 100 тисяч доларів на щорічні стипендії для студентів УКУ. Так університет зможе покривати витрати на навчання для талановитої молоді, яка через складні життєві обставини не має змоги оплатити свою освіту.

Зробити пожертву

Дарія, Ярина, Емілія та їхня мама Євгенія загинули у ніч проти 4 вересня у під’їзді свого будинку, де ховалися під час повітряної тривоги. Живим лишився лише батько дівчат Ярослав.

Ярослав Базилевич: «Я був найбагатшим, найщасливішим чоловіком і батьком: я мав скарб і завжди розумів, що це скарб — мати таку дружину і таких відповідальних, працьовитих, гарних, розумних, ініціативних, патріотичних дітей… Сьогодні я маю найкращі, найщасливіші, найпрекрасніші спогади — все решта ампутовано! То ж прошу кожного допомоги у створенні сталого стипендіального фонду імені Євгенії, Ярини, Дарії і Емілії Базилевич, щоб світ пам’ятав їхні імена».

Традиція ендавментів (постійних стипендіальних іменних фондів) поширена в європейських та американських університетах. З початку повномасштабного вторгнення УКУ заснував 10 фондів на честь загиблих воїнів-студентів та випускників вишу.

«Через створення стипендіального фонду ми прагнемо передати майбутнім поколінням ті цінності та ідеали, які сповідували Євгенія, Ярина, Дарія та Емілія Базилевич. Сталий стипендіальний фонд — це також виховний момент для майбутніх поколінь, щоб жертви війни не були забуті», — розповідає Наталія Климовська, проректорка з розвитку та комунікацій Українського католицького університету.

Читайте також: