uk

В Києві відбулася конференція BioGеNext

Конференція BioGеNext, яка відбулася в Києві 17-20 вересня 2024 року, стала важливим майданчиком для діалогу та співпраці науковців, освітян, медиків, бізнесу і державних інституцій, які налаштовані сформувати в Україні дієву екосистему для біомедичних досліджень та біофармацевтичних розробок медицини майбутнього.

Конференція ще раз довела: попри війну, Україна залишається потужним гравцем на міжнародній науковій арені, тут є і розвивається фундаментальна біомедична наука.

Загалом у форумі взяли участь понад 750 учасників p 25 країн – науковців, медиків, представників бізнесу. А крім того, у заповненій залі в інноваційному парку UNIT.City, де проходила конференція, було дуже багато молоді – студентів профільних факультетів Київського національного університету ім. Шевченка, Київської політехніки, Київського авіаційного університету, майбутніх магістрів, що вчаться за програмами Київського академічного університету.

Програма конференції включала доповіді від провідних українських і міжнародних експертів, які презентували новітні дослідження в терапіях на основі нуклеїнових кислот та рекомбінантних білків, що мають потенціал для лікування серйозних захворювань. Особливу увагу було приділено питанням впровадження нових технологій у практику, а також взаємодії між науковими установами та бізнесом для комерціалізації досліджень.

Значна частина дискусій була присвячена можливостям покращення співпраці між науковцями, підприємствами та урядовими структурами для підтримки біомедичних інновацій. Учасники також відзначили важливість підтримки державних ініціатив та сприятливого регуляторного середовища для розвитку наукових досліджень в Україні.

Під час конференції також відбулося кілька інтерактивних воркшопів, де всі мали змогу працювати над практичними аспектами впровадження нових технологій у лабораторіях та клініках.

Нагадаємо, що організували конференцію Інститут молекулярної біології і генетики НАНУ та група компаній YURiA-PHARM.

Наступна конференція #BioGеNext запланована на 2026 рік.

Читайте також: