uk

Результати НМТ свідчать про низьку якість підготовки в школі

Отримані учасниками НМТ 2024 року результати свідчать про низьку якість підготовки на базі повної загальної середньої освіти.

Про це йдеться в рішенні Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій про результати національного мультипредметного тесту 2024 року.

Рішення профільного комітету ґрунтується на основі аналізу інформації директора Українського центру оцінювання якості освіти про результати складання НМТ.

У комітеті зазначають, що проведені розрахунки надали можливість представити узагальнені результати та розподіл учасників НМТ 2024 року на 4 рівні знань за трьома основними предметами.

Зокрема, дуже низький рівень знань з української мови, математики та історії продемонстували 4,44% учасників НМТ, низький рівень знань мають 10,74%, середні результати отримали 63,09% вступників, оцінку вище середнього і високого рівня здобули 21,72% абітурієнтів.

«На тлі отриманих результатів боротьба за підвищення якості освіти у закладах вищої освіти схожа на “боротьбу з вітряками”. Неможливо підвищити якість освіти у закладах вищої освіти при низькій якості освіти на базі повної загальної середньої освіти», – наголосили в освітньому комітеті Верховної Ради.

Читайте також: