uk

Стратегія демографічного розвитку України

Кабінет Міністрів України затвердив Стратегію демографічного розвитку України до 2040 року. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики, яке й розробило документ за підтримки за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні спільно із широким колом представників експертного середовища, залученням Інституту демографії та проблем якості життя НАН України, органів влади, міжнародних партнерів, експертів з демографії з різних країн.

Як зауважили, в міністерстві, це крок для подальшої реалізації демографічної політики і протидії викликам, зумовленим агресією рф, а також один із індикаторів виконання Плану України з реалізації ініціативи Європейського Союзу Ukraine Facility, націлений на покращення ситуації на ринку праці і рівня життя українців. Документ визначає демографічні загрози для розвитку України та шляхи їх подолання.

Як йдеться у повідомленні, Стратегія демографічного розвитку України України спрямована на реалізацію галузевих політик для підвищення народжуваності, зниження рівня передчасної смертності та повернення мігрантів. Документ також передбачає створення наскрізних умов для комфортного життя в Україні: доступне житло, якісна громадська інфраструктура, безпечне середовище, безбарʼєрність, інклюзивний ринок праці та соціальна згуртованість населення із забезпеченням рівних прав і можливостей, свободи і гідності громадян.

Наступний етап — напрацювання та наповнення Міністерством соціальної політики спільно з іншими відповідальними інституціями Плану заходів, які забезпечать злагоджену реалізацію Стратегії для досягнення демографічного розвитку України.

З текстом документу можна ознайомитись за посиланням — http://surl.li/oqgijn

Читайте також: