uk

Світ побачив збірник, присвячений останнім досягненням в області нанорозмірних функціональних магнітних матеріалів та матеріалів спінтроніки

Видавництвом Springer опубліковано збірник «Functional Magnetic and Spintronic Nanomaterials», редакторами якого є директор НН ІМЗ ім. Є.О. Патона д.ф.-м.н. Ігор Владимирський, проф. Буркард Хіллебрандс (University of Kaiserslautern-Landau, Кайзерслаутерн, ФРН), д-р. Олександр Серга (University of Kaiserslautern-Landau, Кайзерслаутерн, ФРН), д-р. Денис Макаров (Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf, Дрезден ФРН) та проф. Олександр Прокопенко (КНУ імені Тараса Шевченка).

Про це розповіли в Інституті матеріалознавства та зварювання імені Є. О. Патона.

Збірник складається з 10 розділів, присвячених останнім досягненням в області нанорозмірних функціональних магнітних матеріалів та матеріалів спінтроніки.

Частину матеріалів, що містяться у збірнику, було представлено на міжнародному семінарі “Functional Spintronic Nanomaterials for Radiation Detection and Energy Harvesting”, який було проведено 25-27 вересня 2023 р. за фінансової підтримки програми НАТО «Наука заради миру та безпеки» та співорганізатором якого виступив КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Читайте також: