uk

 Книгу лавреатки Нобелівської премії видадуть українською

«Уроки грецької» авторства південнокорейської письменниці Хан Канг, яка здобула цьогорічну премію з літератури, видасть українське видавництво Vivat. Про це повідомила CEO видавництва Юлія Орлова.

Нобелівська премія з літератури – це одна з найпрестижніших відзнак, яку щорічно присуджують письменникам за видатний внесок у літературу. Що цікаво, чимало нобелівських лауреатів уже перекладені українською і займають важливе місце на полицях наших книгарень.

Українські читачі мають можливість знайомитися з такими видатними авторами, як Ольга Токарчук, Орхан Памук, та багато інших, нагадала Орлова.

“Для світу ця нагорода важлива — вона не лише вшановує найкращих, а й підкреслює, які теми є найважливішими сьогодні: мир, права людини, рівність, боротьба за свободу. Фаворитами цього року були австралійський письменник Джеральд Мурнейн, китайська авторка Цань Сюе, а також британсько-американський автор Салман Рушді. Перемогла південнокорейська письменниця Хан Канг. Її відзначили «за інтенсивну поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя»”, – зазначила у дописі до анонсува видання Орлова.

Прямо зараз триває редагування. Книга має вийти навесні 2025 року. Це історія двох людей, які зійшлися разом у момент страждання і болю — чоловік, який втрачає зір, зустрічається із жінкою, яка втратила мову.

Читайте також: