uk

Відбулася XIX Міжнародна наукова конференція «Фактори експериментальної еволюції організмів»

23-26 вересня 2024 р. у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка відбулася XIX Міжнародна наукова конференція «Фактори експериментальної еволюції організмів», яку було присвячено 185-річчю клітинної теорії, 180-річчю від дня народження Фрідріха Мішера та 145-річчю від дня народження Василя Юр’єва.

Співорганізаторами наукового заходу стали Українське товариство генетиків і селекціонерів імені М. І. Вавилова (УТГіС), Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, Інститут молекулярної біології і генетики НАН України.

На конференції обговорено останні досягнення у напрямах теоретичних засад еволюції, генетики, селекції та біотехнології як в Україні, так і в інших країнах.

У конференції взяли участь понад 100 учених і студентів з різних регіонів України та із закордону, серед них близько 50 учасників брали участь в онлайн-форматі.

За матеріалами конференції видано два чергових томи збірника наукових праць «Фактори експериментальної еволюції організмів» (тт 34 і 35).

З матеріалами конференції та відеозвітом, можна ознайомитися на сайті УТГіС http://utgis.org.ua

Читайте також: