uk

За підтримки благодійників в Університетській клініці НМУ облаштують реабілітаційне відділення

Національний медичний університет імені О.О. Богомольця, благодійний фонд «Благомай» і ПрАт «Монделіс Україна» підписали тристоронній меморандум про співпрацю. У межах підписаного меморандуму Університетська клініка НМУ отримає нове обладнання для облаштування реабілітаційного відділення. Спільна мета – створити умови для ефективного навчання майбутніх спеціалістів і підвищити якість надання медичних послуг з реабілітації. У першу чергу на базі закладу охорони здоров’я Університету проходитимуть реабілітацію поранені військовослужбовці та діти. Про це ідеться у повідомленні на сайті університету.

«Дякуємо нашим партнерам за увагу до Університету та його потреб, розуміння суспільних викликів, які постають перед галуззю охорони здоров’я і потребують швидких відповідей. Нове реабілітаційне відділення стане місцем, де поєднаються освітній і лікувальний процеси, а завдяки новому сучасному обладнанню ми зможемо розширити спектр медичних послуг з фізичної реабілітації в Університетській клініці», – зазначив ректор НМУ Юрій Кучин.

Своєю чергою голова правління благодійного фонду Кіра Сиротенко зазначила, що підписання такого меморандуму – це чергове підтвердження того, що у співпраці бізнесу, благодійників і закладів охорони здоров’я, які надають медичну допомогу українцям, а також навчальних закладів, які навчають лікарів, є величезна користь. За її словами підтримка дітей, їхніх сімей і батьків грає велику роль у діяльності БФ «Благомай». Сьогодні важливо, щоб в Україні були потужні реабілітаційні центри, адже фізичної реабілітації потребують після поранень як військові, так і цивільні.

«Наша компанія послідовно підтримує українські заклади охорони здоров’я, адже ми розуміємо, наскільки це зараз важливо. Зокрема, спільно з партнерами ми активно працюємо над покращенням умов для реабілітації. І одним із прикладів наших ініціатив у цьому напрямку є заплановане відкриття реабілітаційного відділення на базі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця», – відзначив Андрій Самусенко, генеральний директор ПрАТ «Монделіс Україна».

Координаторами проєкту в Університеті виступатимуть директорка Університетської клініки НМУ Ніна Прощенко та декан медичного факультету №2 Руслан Цимбалюк.

Так, у НМУ імені О.О. Богомольця значну увагу приділяють покращенню надання послуг з реабілітації – як у контексті навчання кваліфікованих фахівців спеціальності «Терапія та реабілітація», так і в контексті надання медичних послуг пацієнтам, які звертаються по допомогу до Університетської клініки НМУ. Наприклад, у Консультативно-діагностичній поліклініці успішно функціонує фізіотерапевтичне відділення, а Стоматологічний медичний центр долучився до реалізації пілотного проєкту «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України».

Читайте також: