uk

Перспективи Академічної свободи: погляд України та Німеччини

TIB – Інформаційний центр Лейбніца для університетської бібліотеки (Німеччина) організовує панельну дискусію на тему “Перспективи академічної свободи”, яка відбудеться в межах 3-ї Міжнародної конференції “Відкрита наука та інновації в Україні 2024” (#OSICU2024). Захід є частиною Німецького Року науки 2024 – “Академічна Свобода” і організований за фінансової підтримки Федерального міністерства освіти та досліджень (BMBF).

Під час панельної дискусії провідні науковці та експерти у сфері філософії науки та вищої освіти з України та Німеччини обговорять актуальні питання, пов’язані з академічною свободою, а також порівняють наукові системи обох країн. Цей захід спрямований на вивчення того, як академічна свобода реалізується у різних контекстах і яке значення вона має для розвитку наукових спільнот в Україні та Німеччині. З програмою панелі Ви можете ознайомитись на сайті конференції https://conference2024.dntb.gov.ua/.

У рамках заходу відбудеться двогодинна онлайн-панель, яка включатиме вступну презентацію про сучасний стан та історичний розвиток академічної свободи в Україні та Німеччині, яку зроблять професори:

  • Карстен Шуберт (Асоційований науковий співробітник, відділ політичної теорії, факультет соціальних наук Гумбольдтського університету в Берліні, Німеччина)
  • Сергій Квіт (Президент Національного університету “Києво-Могилянська академія, Україна).

У панельній дискусії візьмуть участь представники наукових спільнот з німецького боку професори: Торстен Вільхольт (Професор Інституту філософії Ганноверського університету імені Лейбніца, Німеччина) та Амрей Бар (Молодший професор філософії технологій та інформації, Штутгартський університет, Німеччина), а з українського боку професори: Анатолій Олексієнко (Професор, співдиректор Центру досліджень лідерства та політики у вищій освіті, Канада/Гонконг/Україна) та професор Олена Оржель (Провідний науковий співробітник відділу взаємодії університету з громадою Інституту вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, Україна).

Панельна дискусія “Перспективи академічної свободи” – це унікальна можливість для науковців, освітян та всіх, хто зацікавлений у розвитку академічної свободи в Україні та за її межами. Учасники заходу обговорять, як академічна свобода втілюється у різних країнах, як ми можемо забезпечити її захист для майбутніх поколінь, і яке значення вона має для наукових спільнот України та Німеччини.

Захід відбудеться онлайн (Zoom) 25 жовтня з 11:30 до 14:10. Лінк для підключення буде надісланий після реєстрації. Реєструйтесь на офіційному сайті конференції за посиланням: https://conference2024.dntb.gov.ua/en/.

Читайте також: