uk

У Пущі-Водиці відбулася презентація проєкту Міжнародного центру дитячої наукової творчості

Надсучасний науковий центр зводять за ініціативи Малої академії наук України під егідою ЮНЕСКО, за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук для проведення всеукраїнських і міжнародних заходів, підготовки освітян і молодих науковців.

У межах презентації Центру відбулися екскурсія територією майбутнього Міжнародного центру дитячої наукової творчості та закладання капсули часу, послання для якої писали МАНівці – переможці міжнародних конкурсів, а також Президент України Володимир Зеленський, Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет і президент МАН Станіслав Довгий.

У пресконференції з нагоди презентації взяли участь Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, керівник апарату Адміністрації Президента Олексій Дніпров, генеральний директор ЮНЕСКО в секторі природничих наук і з питань діяльності Міжурядової океанографічної комісії Жан-поль Жуст Нґоме Абьяґа, віцепрезидент Національної академії наук Олег Рафальський і президент Малої академії наук Станіслав Довгий.

«Відкриття Міжнародного центру дитячої наукової творчості – це передусім успішний розвиток науки. Понад 6 тисяч вчителів сьогодні залучені в ту спільноту, яка зветься Малою академією наук і має статус центру наукової освіти ЮНЕСКО. Саме МАНівці мають найбільший вплив на стартап-рух в Україні, а Мала академія наук популяризує, зокрема, STEM-освіту в державі. Відчуваю велику гордість за нашу молодь, освіту та науку. Тільки вперед!», – наголосив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.