uk

Через зміну клімату все більше людей вирішують не заводити дітей – Morgan Stanley

Все більше людей обирають не народжувати дитину у світ, який в найближчі десятиліття буде зруйнований зміною клімату. Все похмуріші прогнози вчених на майбутнє планети відштовхують людей від ідеї заводити дітей. Такого висновку дійшли аналітики Morgan Stanley, передає CNBC

Вони заявили, що «рух за те, щоб не мати дітей через побоювання з приводу зміни клімату, зростає і впливає на рівень народжуваності швидше, ніж будь-яка попередня тенденція в області зниження народжуваності».

На підтвердження своїх аргументів аналітики посилаються на опитування, академічні дослідження і дані Google, які показують, що зміна клімату прямо або побічно прискорює зниження рівня народжуваності. Дослідники Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі показали, що число народжень в США знизилося за дев’ять місяців після сильної спеки. Дослідження 18 000 пар в Китаї торік показало, що зміна клімату і, зокрема, забруднення твердими частинками, були пов’язані з підвищенням ймовірності безпліддя на 20%.

Деякі люди вважають за краще не заводити дітей, тому що побоюються, що це посилить глобальне потепління. Вчені у 2017 році з’ясували, що в розвинених країнах поява на світ однієї дитини призводить до викидів в атмосферу 58,6 метричних тонн вуглецю щороку.

Інших турбують екстремальні погодні явища, які можуть пережити їх діти, а також побічні ефекти, які вони можуть спричинити. Наприклад, в деяких частинах світу через екстремальні температури можу загинути врожай.