uk

Україна та США створять платформу для стратегічного діалогу в сфері енергетики

Уряди України та США створять спільну платформу стратегічного діалогу у сфері енергетики (SECD) для енергетичного переходу України та зміцнення її енергетичної безпеки.

Про це йшлося на зустрічі міністра енергетики Германа Галущенко та голови Департаменту енергетики США Дженіфер Гренхолм, передає expro.com.ua

Платформа сприятиме енергетичному переходу та зміцненню енергетичної безпеки України.

«Платформу стратегічного діалогу (SECD) важливо використовувати для розробки практичних рішень для підтримки енергетичного переходу України та підвищення її енергетичної безпеки, – йдеться у повідомленні. – SECD буде охоплювати різні сфери, зокрема, декарбонізацію, енергетичну безпеку, включно з кібербезпекою».

За інформацією Міненерго, під час зустрічі сторони обговорили результати тристоронньої зустрічі між міністрами енергетики США, Німеччини та України, і конкретні кроки щодо забезпечення енергетичної безпеки України. У цьому контексті обговорили протидію проекту Північний потік-2 і методи запобігання використанню Росією газу як зброї проти України.

«Стратегічний діалог у сфері енергетики та клімату – це інструмент для енергетичного співробітництва між Україною та США» – наголосив Герман Галущенко.