uk

Кабмін почав формувати дорожню карту для виконання кліматичних зобов’язань

Кабінет міністрів України приступив до формування дорожньої карти для виконання кліматичних зобов’язань.

Розробку дорожньої карти ключових трансформацій для виконання оновленого національно визначеного внеску до Паризької угоди (НОВ2) розпочало Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України спільно з шістьма іншими міністерствами: Мінфіном, Міненерго, Мінагрополітики, Мінінфраструктури, Мінекономіки, Мінрегіоном та Офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, передає interfax.com.ua

“Сьогодні одне з головних завдань Мінекології у сфері зміни клімату-розробити операційний план заходів з реалізації НОВ2, щоб посилити внутрішню координацію і моніторинг виконання кліматичних цілей, а також для розширення співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та партнерами, – каже міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Роман Абрамовський. – Уряд і міжнародні партнери повинні розуміти, яким чином Україна буде виконувати свої кліматичні цілі і яка підтримка для цього необхідна».

У представленій міністром концепції зазначено, що згідно з рішенням Ради з нацбезпеки та оборони Кабінет Міністрів повинен до 30 січня 2022 року розробити і затвердити план заходів з реалізації НОВ2, концепцію залучення фінансових ресурсів, а також концепцію відповідності проектів і програм, що фінансуються з центрального і місцевих бюджетів, кліматичним цілям НОВ2.

Україна відповідно до НОВ2 повинна до 2030 року скоротити викиди парникових газів на 65% від рівня 1990 року. Така мета поставлена і затверджена постановою Кабміну від 30 липня 2021 року.