uk

Уряд розподілив кошти на створення навчально-практичних центрів у 2021 році

Шістдесят два заклади професійної освіти розділять 150 млн гривень на створення навчально-практичних центрів або оновлення обладнання в тих, що вже існують. Для цього Уряд спрямував кошти до місцевих бюджетів. Розпорядження, яке визначає обсяг субвенції для кожного регіону, було схвалено під час засідання Кабінету Міністрів України, ідеться на Урядовому порталі.

“Цьогоріч МОН провело відкритий конкурс на створення навчально-практичних центрів. Ми отримали 113 проектів центрів від 110 закладів професійної освіти. Усі заклади-учасники виконали умови конкурсу, зокрема додали до заявок проект дизайну майбутнього центру та погодили  перелік обладнання, що планується придбати, з роботодавцями та місцевою владою. Порівняно з минулим роком, коли 20% заявок не відповідали вимогам конкурсу, – це великий прогрес, який показує бажання системи професійної освіти оновлюватись. Однак переможцями стали ті профтехи, які створять навчально-практичні центри з підготовки робітників найбільш затребуваних професій у регіоні”, – зазначив Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Відповідно до розпорядження найбільше коштів отримають заклади професійної освіти в Київській, Дніпропетровській, Львівській, Миколаївській та Черкаській областях. Тепер вони зможуть почати процедуру проведення необхідних закупівель.