uk

Презентовано перший щорічний Рейтинг Асоціації правників України

Розробка та впровадження цього інструменту рейтингування правничих шкіл стали можливими завдяки ініціативі Асоціації правників України за підтримки Програми USAID «Нове правосуддя» та у співпраці з American Chamber of Commerce в Україні, Проєктом «Право-Justice», Асоціацією юридичних клінік України, Лігою студентів Асоціації правників України, Фундацією DEJURE та Forbes Ukraine.

Як повідомляється у Всеукраїнській громадській організації «Асоціація правників України» в рейтингу взяли участь 62 правничі школи.

Рейтинг правничих шкіл (далі — рейтинг) має на меті оцінити рівень різних правничих шкіл в Україні, показати, наскільки вони відрізняються між собою, надати інформацію для вступників (щоб сприяти поінформованому вибору місця навчання) та роботодавців (щоб сприяти поінформованому набору працівників), а також стимулювати розвиток правничих шкіл та підвищення якості юридичної освіти в Україні.

Критерії рейтингу мають різний вплив (вагу) на підсумковий бал правничої школи. Кожному критерію присвоєна своя вага, яка була встановлена на основі попереднього експертного анкетування викладачів та представників правничих професій, що провела Асоціація правників України щодо важливості того чи іншого критерію для визначення рівня правничої школи.

Наразі, до трійки найкращих правничих шкіл у Рейтингу потрапили школи Національного університету «Києво-Могилянська академія», Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Національного юриличного університету імені Ярослава Мудрого.

Ознайомитися з результатами рейтингу можна за посиланням.