uk

Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 29 вересня – 12 жовтня 2021 року

З початку квітня 2020 р. міжвідомча Робоча група (РГ) представників Національної академії наук України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Вінницького національного технічного університету та Національної академії медичних наук України – з урахуванням світового досвіду математичного моделювання розвитку епідемії COVID-19, на основі статистичних даних про динаміку епідемії в Україні та країнах Європи – створювала і тестувала математичну модель SEIR–U. За результатами проведеного моделювання Робоча група підготувала документи «Прогноз розвитку епідемії коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні».

Як повідомляють у НАН України, у новому документі «Прогноз РГ-52»:
• здійснено аналіз первинних статистичних даних розвитку епідемії в Україні;
• порівняно статистичні дані з попереднім прогнозом «Прогноз РГ-51»;
• представлено прогноз розвитку епідемії на наступний період 28 вересня – 12 жовтня 2021 року;
• проаналізовано динаміку поширення епідемії в регіонах України.

В останні два тижні захворюваність прискорила зростання, темпи якого були неоднорідні у часі. Їх максимальне значення наближалося до 70% зростання за тиждень (рис.4), після чого спостерігалося зниження показника до позначок нижче 35%, яке продовжується і нині. Синхронну динаміку продемонстрували позитивні тести та нові госпіталізації, зростаючи максимально з темпами, відповідно, до 70% і до 50% відповідно. Такі темпи зростання значно вищі за максимуми, досягнуті під час попередніх хвиль, коли випадки хвороби та позитивні тести ніколи не зростали з тижневим темпом вище 40%, а нові госпіталізації – з тижневим темпом вище 30%.

За офіційною статистикою, на 28 вересня 2021 року середня кількість осіб, що одужують, склала 2071 осіб на день. Середня за тиждень кількість нових інфікованих на 28.09.2021 року становить 6593 на день для України, що в 2.2 раза більше, ніж два тижні тому. Середня за тиждень кількість нових летальних випадків становить 115 на добу, що рівно вдвічі більше, ніж 2 тижні тому. Кількість активних інфікованих (які ще не одужали) також зросла більш ніж удвічі за два тижні та становить 98031. Нові госпіталізації зросли на 93% за два тижні – їхня кількість становить у середньому 1919 осіб на день.

Детальна інформація за посиланням.