uk

Студенти КПІ ім.Ігоря Сікорського стали переможцями кількох міжнародних конкурсів

Як повідомляється, студентка 1-го курсу ФІОТ Боровик Ольга виборола золото на Міжнародному фестивалі інженерних наук і технологій (I-FEST).

I-FEST організувала Туніська асоціація науки й техніки. Це найбільший конкурс наукових проєктів на Африканському континенті.

Цьогоріч у ньому брали участь 1 000 учасників з більш як 40 країн світу. Ольга представила роботу «Лінза зі змінними оптичними характеристиками». Винахід являє собою дві пружні плівки, відстань між якими заповнена гліцерином. У роботі виведено формулу залежності оптичної сили від зміненого об’єму й навпаки.

Крім цього, другокурсники Інституту прикладного системного аналізу КПІ Єлизавета Столярчук і Володимир Каран вибороли срібні нагороди на Challenge and Innovation Forum (CIF) Qatar 2021, який проходив 7—11 листопада.

CIF Qatar 2021 — форум, спрямований на заохочення до наукової діяльності винахідників з усього світу й привернення уваги міжнародної наукової спільноти до вивчення останніх розробок у сфері інновацій та сучасних технологій.

Науковий керівник Єлизавети та Володимира — викладач кафедри інформаційної безпеки Олег Козленко. Для КПІшниці катарське срібло стало восьмою перемогою на міжнародних заходах за останній рік.

Читайте також: