uk

Каразінський університет продовжує роботу в Харкові

Кілька днів тому у ЗМІ була поширена інформація про можливе переміщення Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна на більш безпечну територію. Але, як повідомила на своїй сторінці у фейсбуці ректорка університету Тетяна Кагановська, на засіданні ректорату ухвалено рішення про продовження роботи в Харкові, без переміщення чи евакуації.

Пані Тетяна розповіла, що при підтримці Міністерства освіти і науки та допомозі «Полтавської політехніки» розгорнуто необхідні сервери для забезпечення електронного документообігу й навчання на базі Moodle у Полтаві.

Завдяки цьому університет зумів продовжити роботу після ракетних ударів.

«Ми подбали й про резервні можливості на базі хмарних технологій, традиційно використовуємо сервіси Google та Zoom. Це створює резерв для стійкого функціонування», – наголосила ректорка.
У гуртожитках «Полтавської політехніки» сьогодні розміщують працівників університету, житло яких у Харкові зруйновано. Працює і Каразінський гуманітарний штаб.

«У перші тижні війни, завдяки підтримці Міністерства та обласної військової адміністрації вдалося допомогти виїхати всім бажаючим – і студентам, і викладачам, і працівникам, – повідомила Тетяна Кагановська. – Такий виїзд, безумовно, продовжується, адже місто перебуває під постійним обстрілом. Наше завдання – допомогти та підтримати людей у скрутний час».
Але у Харкові все ж залишається та продовжує працювати більшість працівників університету.

Саме з Харкова забезпечує виплату стипендій і заробітної плати бухгалтерська служба. Дирекція студмістечка допомагає студентам, які залишаються в деяких гуртожитках та укриттях. Відновлено енергопостачання основних корпусів. Волонтери з числа працівників університету та адміністративно-господарчих служб займаються ремонтними та відновлювальними роботами. 28 березня університет відновив навчальний процес у дистанційному асинхронному режимі.
Тетяна Кагановська повідомила, що в результаті варварських ударів по університету повністю зруйновано навчальний корпус економічного факультету та Каразінської школи бізнесу на вулиці Мироносицька. Суттєво пошкоджений корпус інституту «Фізико-технічний факультет» на П’ятихатках, корпус Каразінського інституту держуправління. Також зруйновано спортивний комплекс, пошкоджено два з дев’яти студентських гуртожитків. Потребує відновлювальних робіт музей природи, місце зберігання фонду старовинних та рідких книг бібліотеки.

У двох основних корпусах університету на майдані Свободи вибито вікна, що призвело до часткового розмерзання опалювальної системи.

«Але університет не залишається з проблемами на самоті, – наголосила ректорка. – Ми вдячні всім, хто нас підтримує, хто відгукнувся на наш заклик Help Karazin University».