uk

Політехнік, директор Інституту наноматеріалів Університету Дрекселя вболіває за Україну

Провідний учений у галузі матеріалознавства та нанотехнологій, доктор технічних наук, професор, директор Інституту наноматеріалів Університету Дрекселя (м. Філадельфія, США) Юрій ГОГОЦІ підтримує найтісніші наукові зв’язки з Україною.

Alma mater Юрія Гогоці – НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського». Тут у 1984 році він отримав диплом магістра (Інженерно-фізичний факультет, кафедра високотемпературних матеріалів та порошкової металургії), у 1986 р. — став кандидатом хімічних наук. У 1995 році здобув науковий ступінь доктора технічних наук в Інституті проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України.

На своїй сторінці у фейсбуці учений пригадує чудові місця під Києвом і з гіркотою говорить про те, як понівечили їх рашисти: «Багатьом із вас назви зруйнованих українських міст і сіл під Києвом, де нещодавно скоєно варварські вбивства (див. карту), мало що говорять, але мені вони дорогі. Ще школярем збирав гриби в лісі біля Бучі і купався в річці Ірпінь. Наші близькі родичі живуть за 2-3 кілометри від села Мила (позначено червоною крапкою ліворуч), де було вчинено великі звірства (а деякі вони бачили самі, коли в останній момент рятувалися від російських військ). Я вигулював їхню собаку і купався в місцевому озері всього пару років тому. Ці міста, як і Гостомель, знаходяться приблизно за 10-20 кілометрів від Інституту проблем матеріалознавства НАН України (червона крапка праворуч), де я починав свою трудову діяльність після закінчення Київського політехнічного інституту».

В одному із численних коментарів з усього світу під цим постом (Jose Miguel Bermudez) написано:«Мені дуже шкода, що все це відбувається, і я дуже пишаюся тим, як тримається Україна. Кожного дня молюся за швидке вирішення… проте звірства, які ми бачимо, ніколи не будуть забуті. За це божевілля російський уряд має бути жорстко покараний».