uk

Вчені просять звільнити з полону відомого геолога з Мелітополя: направили прохання в рф

«Комітет стурбованих вчених» звернувся до уповноваженої з прав людини РФ Т. Москалькової з проханням про повернення з полону мешканця Мелітополя – доктора географічних наук Володимира Воровки. Клопотання також направлене уповноваженому з прав людини в Україні Дмитру Лубинцю.

У листі, зокрема, йдеться: «Ми просимо вашої допомоги у пошуку зниклої людини та поверненні її сім’ї. Володимир Петрович Воровка (52 роки) геолог має багато наукових публікацій, професор кафедри екології та природних ресурсів Мелітопольського педагогічного університету».

«За словами сусідів доктора Воровки, 13 грудня 2022 року його викрали зі свого приватного будинку в селі Тамбовка під Мелітополем (Запорізька область) люди у російській військовій формі. З того часу родина доктора Воровки не може отримати жодної інформації про його долю. Звернення від його імені було поширене серед наукових установ світу Вченою радою Інституту геологічних наук Національної академії наук України.

Ми закликаємо вас отримати інформацію про місцезнаходження професора Воровки від російської військової влади, відповідальної за його викрадення. Як мирного жителя, який присвятив своє життя науці, його мають негайно звільнити та повернути сім’ї».

Комітет стурбованих вчених (CCS) — це незалежна міжнародна організація вчених, лікарів, інженерів, яка займається захистом та просуванням прав людини та наукової свободи для своїх колег у всьому світі.

Читайте також: