uk

Російська збройна агресія віддалила світ від кліматичної нейтральності на понад 150 мільйонів тонн викидів CO2

Російська збройна агресія віддалила світ від кліматичної нейтральності на понад 150 мільйонів тонн викидів CO2. Про це Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець повідомив на своїй сторінці у Фейсбуку.

За словами Руслана Стрільця, у грошовому еквіваленті, це значна сума – 11,7 мільярда євро (з урахуванням ринкової вартості однієї тонни в рамках СТВ ЄС). Тому найважливіше сьогодні обʼєднатися з усім світом, аби кліматичний агресор заплатив.

Механізми притягнення рф до відповідальності та підготовку України до кліматичної конференції СOP28 Руслан Стрілець обговорив з 18 представниками іноземних дипустанов.

Серед учасників – посли й представники дипмісій Італії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Болгарії, Бразилії, Австрії, Франції, Канади, Молдови, Японії, Великої Британії, ЄС, Румунії, Іспанії, а також координатор системи ООН в Україні Деніз Браун, посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова, представники UNICEF та UNDP.

Нагадаємо, що торік Україна вперше мала свій національний павільйон у рамках СОР27. Цього року ми також активно готуємося гідно представити країну. У цьому нам допомагають наші міжнародні партнери з Німеччини, Європейського Союзу та ПРООН.

Очікуємо, що на СОР28 світ приєднається до ініціативи України, проголошеної Президентом Володимиром Зеленським торік на СОР27 та разом ми створимо Глобальну платформу оцінки збитків довкіллю та клімату внаслідок війни.

Читайте також: