uk

Академічні читання «Спадщина Михайла Туган-Барановського для відбудови України» (АНОНС)

18 січня 2024 року на базі Інституту економіки та прогнозування НАН України (Київ) у змішаному форматі (офлайн і онлайн) відбудуться академічні читання «Спадщина Михайла Туган-Барановського для відбудови України». Співорганізатори цього заходу – відділ економічної історії Інституту економіки та прогнозування НАН України і Громадська організація «Всеукраїнська асоціація економістів-міжнародників».

Мета читань – актуалізувати спадщину академіка Михайла Туган-Барановського (1865–1919) як вченого-економіста, будівничого української державності, громадського діяча й організатора науки в контексті завдань відбудови економіки і відновлення соціогуманітарного простору України.

Ключові тематичні напрями для виступів і обговорення

1.      Соціальний ідеал М. Туган-Барановського та моделювання української перспективи.

2.      Теорія кооперації та її потенціал для відбудови України.

3.      Державотворча діяльність М. Туган-Барановського та актуальні питання державного управління.

4.      М. Туган-Барановський про роль науки в суспільному розвитку і сучасна концепція відкритої науки.

5.      Прогностичні ідеї М. Туган-Барановського в контексті формування макромоделі безпеки соціально-економічного розвитку України.

Формат наукових читань передбачає можливість розширення кола питань на засадах міждисциплінарності й розгляду різних аспектів теоретичного обґрунтування і практичного вирішення завдань трансформації, відбудови та євроінтеграції економіки України.Для участі у заході потрібно до 8 січня 2024 рокуподати заявку і тези виступів для опублікування (зразок оформлення міститься в інформаційному листі).

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

Читайте також: