uk

Японсько-український спільний дослідницький проєкт «Далекі та близькі партнери Японія та Україна: історичні передумови, виклики та перспективи»

У грудні 2023 року відбулась міжнародна японсько-українська онлайн-конференція, організована Інститутом соціальних досліджень Охара (Японія) та Державною установою «Інститут всесвітньої історії НАН України».

Конференція стала початковим етапом реалізації Спільного японсько-українського дослідницького проєкту «Японія та Україна. Далекі та близькі партнери: історичні передумови, виклики та перспективи».

Цей унікальний науково-дослідницький проєкт є втіленням якісно нового етапу японсько-українських відносин під час російської агресії проти України, коли японський народ, уряд Японії стали союзником №1 в Азії, твердо і беззастережно засудили російське вторгнення і надають українському народу всебічну допомогу. І конференція, і проєкт також стали переконливим свідченням взаємної щирої симпатії наших двох народів, які, незважаючи на колосальну відстань між країнами, мають багато спільного як у менталітеті, цінностях, так і в історичному досвіді, тому виявляють великий інтерес один до одного.

Більше про подію за посиланням.

Читайте також: