uk

У НМУ навчатимуть сучасним стандартам невідкладної допомоги

З 5 по 16 лютого на базі Навчально-наукового центру неперервної освіти Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця проводитиметься цикл тематичного удосконалення «Сучасні стандарти невідкладної допомоги в практиці лікаря».

Опановувати нові навички для підвищення кваліфікації матимуть можливість лікарі, що закінчили інтернатуру за спеціальностями «Лікувальна справа», «Стоматологія», науково-педагогічні працівники закладів медичної освіти та вищої медичної післядипломної освіти, розповіли в університеті.

Програма циклу побудована на основі рекомендацій міжнародних професійних асоціацій – Європейської ради реанімації (European Resuscitation Council), Європейської асоціації кардіологів (European Cardiology Society) та інших. Його спікери – асистентка Навчально-наукового центру Віра Вознюк і асистент кафедри хірургії, анестезіології та інтенсивної терапії післядипломної освіти Михайло Омельчук, поєднуватимуть різні методики навчання, лекції, закриті дискусії, практичні та семінарські заняття. Після успішного закінчення навчального циклу, що триватиме 78 годин, слухачі отримають посвідчення встановленого МОЗ України зразка, згідно з яким нараховується 50 балів БПР лікарів.

Метою циклу є удосконалення теоретичних знань та практичної підготовки, формування, оновлення, поглиблення ключових професійних компетентностей. Отримання нових актуальних знань з діагностування та лікування основних невідкладних станів при різних патологічних станах, необхідних для професійної діяльності слухачів відповідно до вимог системи якості підготовки кадрів для сфери охорони здоров’я, ознайомлення з новітніми досягненнями в галузі тощо.

Головним завданням циклу є вивчення основних принципів та правил надання невідкладної допомоги пацієнтам в критичних ситуаціях (з кардіоваскулярними катастрофами) та оволодіння практичними навичками на основі проведення симуляційних сценаріїв. Зокрема, розглядатимуться схема огляду критичного пацієнта (підхід ABCDE), варіанти та невідкладна допомога при гострому коронарному синдромі, невідкладна допомога при тромбоемболії легеневої артерії, гострій лівошлуночковій недостатності. Також тактика лікаря у нестабільних пацієнтів при тахі- та брадиаритміях, невідкладна допомога при гіпертонічному кризі, базові реанімаційні заходи у дорослих, етичні питання в реанімації.

Навчатися за кошти державного бюджету мають підстави лікарі закладів охорони здоровʼя, підпорядкованих МОЗ України.

Читайте також: