uk

Загальні помилки, яких слід уникати при поданні заявок на конкурси Програми «Горизонт Європа»: поради Європейської комісії

Подання проєктної пропозиції в рамках Програми «Горизонт Європа» – складне завдання, яке вимагає ретельного планування, точного складання бюджету та постійної співпраці з партнерами. Європейська комісія підготувала рекомендації і вказала на типові помилки, які допоможуть при підготовці проєктної заявки.

  1. Перш ніж подати заявку, необхідно уважно прочитати робочу програму «Горизонт Європа», що стосується того конкурсу, який вас цікавить, щоб зрозуміти цілі та керівні принципи конкретного конкурсу.
  • Приділіть достатньо часу, щоб уважно вивчити та зрозуміти критерії оцінювання для конкретного конкурсу, на який ви хочете подати заявку. Це допоможе вам виявити потенційні слабкі місця у заявці та виправити їх перед її поданням. Грантові заявки оцінюються на основі критеріїв «Досконалість», «Вплив» та «Якість і ефективність реалізації». Перевірте, що означає кожен із цих критеріїв.
  • Перевірте, чи  конкурс/тема, на яку ви подаєте заявку, є з одноразовим фінансуванням або фінансуванням за фактичними витратами, оскільки це має різні термінологічні значення: прийнятні/допустимі умови. Також перевірте тип діяльності, передбачений для конкурсу/теми (Координація та підтримка (CSA), Дослідницька та інноваційна діяльність (RIA), Інноваційна діяльність (IA) тощо).
  • Створіть сильний та мультидисциплінарний консорціум. Він має складатися з партнерів із різних країн (мінімум із 3), яких об’єднує взаємодоповнюючий досвід досліджень. Він також повинен пропонувати інноваційні рішення для подолання глобальних викликів. Участь дослідницьких організацій, органів державної влади та організацій громадянського суспільства вітається, якщо це передбачено умовами конкурсу. Скористайтеся інструментами пошуку партнерів та мережами, щоб знайти потрібних партнерів для проєкту.
  • Заздалегідь врахуйте людські ресурси та навички, необхідні для реалізації проєкту. Розробіть план, щоб уникнути затримок, якщо пропозиція буде прийнята до фінансування.
  • Перегляньте на сайті CORDIS минулі та поточні проєкти, які фінансуються ЄС, щоб отримати уявлення про те, як розроблялися ці проєкти та встановлювалися партнерства (консорціуми).
  • Відвідайте інформаційні дні, присвячені конкретному конкурсу, на який ви хотіли б подати заявку. Вони організовуються для пояснення кожного конкурсу заявок і є чудовою можливістю дізнатися про теми, відкриті для фінансування, а також поставити запитання. Якщо ви не можете відвідати інформаційний день, обов’язково перегляньте їх записи.

Практичні поради:

  • уважно ознайомтеся з вимогами конкурсу, щоб переконатися, що ви відповідаєте критеріям відбору;
  • починайте шукати партнерів задовго до того, як відкриється конкурс проєктних заявок;
  • не відкладайте подання заявки, щоб уникнути помилок або технічних збоїв;
  • складіть план і дотримуйтеся його;
  • ви можете повторно відкривати та вносити зміни до проєкту заявки до кінцевого терміну подання заявок на участь у конкурсі.

Деталі – тут: http://surl.li/qlzgz.

Читайте також: