uk

Американська лікарка прочитала серію лекцій для студентів НМУ

Студенти медичного факультету №3 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відвідали лекції лікарки-педіатрині Акронської дитячої лікарні Біглі Кампус (США) Олени Пал-Вал, які нещодавно відбулися в Києві. На лекціях розглядалися сучасні виклики пов’язаних з лікуванням інфекційного захворювання шкіри – стрептодермією, неепілептичних нападів та енурезу у дітей.

Окрім студентів Університету до лекційних заходів долучилися також лікарі Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні та Дитячої клінічної лікарні №6. Спікерка ознайомила учасників з сучасними викликами у діагностиці та лікуванні зазначених захворювань, клінічними випадками, методиками лікування у світовій практиці та у США, ідеться на сайті вишу.

Під час лекцій Олена Пал-Вал розповіла про профілактику стрептодермії у дітей, діагностичні та лікувальні підходи щодо цього захворювання. Проаналізувала причини та механізми тіків, як одної з найбільш поширених нейрологічних проблем у дітей. Ознайомила з ефективними методами лікування таких станів, зокрема, невролептичними препаратами та психологічною підтримкою при зазначеній проблемі.

Лікарка детально розповіла про фізіологічні та психологічні аспекти енурезу у дітей, сучасні підходи до діагностики та лікування цього стану, включаючи медикаментозні та психотерапевтичні методи.

Кожна з цих тем мала практичне значення для студентської аудиторії, оскільки дозволила краще осмислити практику лікування поширених проблем зі здоров’ям у дітей, з якими стикаються педіатричні лікарі у всьому світі у повсякденній світовій практиці.