uk

Оголошено набір студентів на Боголюбовську програму стажування

Інститут теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України, Інститут математики НАН України , Інститут металофізики ім. Г.В. Курдюмова НАН України , Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України, Інститут фізики НАН України спільно з Київським академічним університетом НАН України і МОН України оголошують набір студентів на Боголюбовську програму стажування.

Програму ініціював Інститут теоретичної фізики ім. М.М. Боголюбова НАН України задля залучення молоді до наукових досліджень і поглиблення співпраці з університетами України. Боголюбовська програма стажування реалізуватиметься в рамках академічної мобільності Київського академічного університету.

У Програмі можуть брати участь студенти-магістранти університетів України, які прагнуть поглибити свої знання в галузі фізики, математики, біофізики, комп’ютерних наук і долучитися до виконання наукових досліджень разом із провідними науковцями НАН України. Ці дослідження можуть стати основою бакалаврських і магістерських робіт.

Термін стажування – від 6 до 12 місяців. Керівник Програми – Президент Національної академії наук України академік Анатолій Загородній.

На час стажування студентів забезпечать місцем у гуртожитку НАН України. Виплату стипендії має забезпечити університет, що направляє студента на стажування.

Під час стажування учасники Програми зможуть пройти підготовку в рамках унікальних курсів із різних дисциплін, зокрема:

  • фізики новітніх квантових матеріалів, нанофізики;
  • квантової оптики та квантової інформації;
  • методів машинного навчання;
  • астрофізики, фізики елементарних частинок та космології;
  • біофізики, нейрофізіології;
  • математичної фізики.

Для зарахування студент має скласти іспит із математики та фізики або пройти підготовчий онлайн-курс (упродовж трьох місяців – у жовтні–грудні 2021 року).

Початок стажування – з січня 2022 року.Заявки приймаються до 24 вересня 2021 року. Деталі – на сайті Боголюбовської програми:https://baip.kau.edu.ua/