uk

МАН провела перший повноцінний відбір учасників на міжнародну молодіжну олімпіаду IJSO 2021

International Junior Science Olympiad – одна з 12 найпрестижніших світових наукових олімпіад, спрямована на популяризацію науки та природничих дисциплін.

Як пише МАН, на олімпіаді учасники виконують завдання одночасно з хімії, фізики та біології. З майже п’ятисот учнів переможцями відбору стали тільки 6. Учні склали онлайн-тестування, пройшли тренувальний табір, де протягом 6 тижнів готувались до очного туру у Києві.

Національний координатор IJSO в Україні, Євген Кудрявець розповідає, що цього року ми нарешті дійшли до етапу тренувальної школи.

Ми визначили представників України на міжнародному фіналі Олімпіади, що цього року відбудеться в ОАЕ, а наступного вперше в історії — в Україні. Вітаємо міжнародних фіналістів!” – додав Кудрявець.

Фіналістами стали:

  • Олександр Панасенко, дев’ятикласник Мелітопольського ліцею-інтернату
  • Діана Нескоромна та Едуард Паланта – учні Харківського фізико-математичного ліцею №27
  • Максим Фургала та Данило Квіт з Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті імені Івана Франка
  • Марина Богдан, учениця Херсонського фізико-технічного ліцею.

У МАН подякували педагогам, які здійснили відбір претендентів. Хімія: Ірині Бей та Олександру Толстову; Фізика: Олегу Орлянскому, Владиславу Кравченку та Максиму Пашку; Біологія: Жанні Білик, Світлані Антоненко та Віктору Адріанову.