uk

Прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 15–28 вересня 2021 року

До вашої уваги – прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні на 15–28 вересня 2021 року («Прогноз РГ-51») від Робочої групи з математичного моделювання проблем, пов’язаних з епідемією коронавірусу SARS-CoV-2 в Україні (базова установа – Інститут проблем математичних машин і систем НАН України):https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx…

ГОЛОВНЕ:

Темпи поширення епідемії в Україні суттєво прискорилися за останні два тижні. Період подвоєння кількості нових виявлень зменшився до двох тижнів. Репродуктивне число, усереднене за тиждень, дорівнює 1.37 та має тенденцію до збільшення.

Основні епідемічні параметри (кількість нових виявлень, смертей та госпіталізацій), які ще два тижні тому були подібними до минулорічних, продемонстрували більше зростання й прискорення порівняно з 2020 роком. Тому надалі слід очікувати динамічнішого розвитку подій порівняно з торішньою осінню.

Спостережувана летальність нових виявлень дещо знизилась і перебувала в діапазоні від 2,5% до 3%. Її подальше зниження можна очікувати на основі даних про вікову структуру хворих (збільшення відсотка молоді). На тлі початку навчального року різко зросла захворюваність серед дітей, частка яких у випадках хвороби вперше за весь час статистики перевищила 10%. Цей факт свідчить, що в українських умовах вплив відкритих шкіл на епідемічний процес може бути суттєвим.

Загрозливою є ситуація на Заході країни. Висока захворюваність спостерігається у Чернівецькій області, високі темпи зростання – у Львівській, Волинській, Тернопільській та інших областях.

Джерело: facebook.com