uk

Університет Шевченка став майданчиком для міжнародної співпраці в галузі біомедицини

Актуальні питання застосування нанотехнологій і штучного інтелекту в галузі біомедицини обговорили учасники осінньої школи «Lessons in Biomedicine learnt from nanotechnology and artificial intelligence» на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Дискусії в межах школи в Університеті тривали в період 4–8 жовтня 2021 року. Співорганізаторами заходу виступили КНУ імені Тараса Шевченка й Технічний університет прикладних наук Вільдау (Німеччина), фінансову підтримку події забезпечила Німецька служба академічних обмінів (DAAD).

Офіційне відкриття школи «Уроки біомедицини, засвоєні з нанотехнологій і штучного інтелекту» відбулося за участі проректорки з наукової роботи Ганни Толстанової, яка наголосила на важливості проведення спільних науково-освітніх заходів, окреслила потенціал українсько-німецької співпраці в галузі біомедицини й ознайомила закордонних колег із багатогранною мережею для проведення біомедичних досліджень на базі КНУ імені Тараса Шевченка.

Спільно із віцепрезидентом із навчальної роботи університету Вільдау Йоргом Райф-Стефаном проректорка Ганна Толстанова обговорили потенціал для співпраці між обома закладами вищої освіти, погодили майбутні спільні проєкти – заснування програм академічних обмінів, створення подвійної магістерської програми за напрямом біомедицини, а також започаткування програм для якісної підготовки аспірантів із можливостями двостороннього наукового менторства.

До обговорень перспективних форм партнерства між Україною й Німеччиною в науково-освітній галузі доєднався й керівник німецько-української школи, професор Маркус Фроме. На думку професора, співпраця між КНУ імені Тараса Шевченка й Технічним університетом прикладних наук Вільдау має значний потенціал для розширення взаємодії й партнерства, із огляду на високу зацікавленість білатеральними проєктами в середовищі викладачів і студентів обох навчальних закладів.

Довідково: Осіння школа «Lessons in Biomedicine Learnt from Nanotechnology and Artificial Intelligence» – є білатеральним міжнародним проєктом. Цьогорічний захід організовано за два етапи: у період 27 вересня–2 жовтня 2021 року обговорення проводилися на базі Харківського національного університету радіоелектроніки, упродовж 4–8 жовтня 2021 року – на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Учасниками заходу стало 30 молодих науковців, а в Україну з Німеччини прибуло 18 учених для очної участі в роботі Школи, представлення своїх наукових розробок і обміну досвідом із українськими колегами.

За інформацією НДЧ КНУ