uk

У Києві нагородили переможців конкурсу студентських робіт про Революцію гідності

Як повідомляє  Суспільне, сьогодні  в інформаційно-виставковому центрі Музею Майдану  оголосили та нагородили переможців III Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт на тему Революції Гідності у межах конкурсу імені Сергія Кемського.

Головною метою конкурсу є активізація наукових досліджень різних аспектів Революції гідності, зокрема її історії, значення та впливу на політичне, суспільне і культурне життя.

Перше місце у конкурсі здобула Христина Семерина, студентка Національного університету “Острозька академія”, яка отримає за перемогу 15 тисяч гривень нагороди.

Друге місце та 7 тисяч гривень нагороди здобули студенти Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут” Юлія Волько та Ілля Ярош.

На третьому місці опинилася студентка Національного університету “Львівська політехніка” Анна Лукасевич, яка отримає 4 тисячі гривень.

Сергій Кемський – політолог і журналіст, учасник Євромайдану який загинув на Майдані 20 лютого 2014 року. Конкурс на його честь проводять втретє. За словами організаторів, цьогоріч для участі у конкурсі надійшла рекордна 71 заявка від студентів із 32 вишів. До складу журі конкурсу входили експерти з подій Майдану, зокрема історики, політологи, журналісти, культурологи.

Ініціаторами конкурсу є Національний музей Революції Гідності та громадська організація “Родина Героїв “Небесної Сотні”.