uk

Національний фонд досліджень України назвав топ 5 досягнень 2021 року

Традиційно кінець року є часом для оцінки власної роботи та підбивання підсумків. НФДУ також згадав найпомітніші та найважливіші події, якими був сповнений 2021 рік.

У підсумках Фонду:

Оголошено 3 конкурси:

  • «Наука для безпеки і сталого розвитку України» – 57 переможців вже визначено
  • «Передові дослідження в галузі математичних, природничих і технічних наук» – процеси оцінки та визначення переможців тривають.
  • «Людина, суспільство, наука перед сучасними викликами: інноваційні дослідження в суспільно-гуманітарній сфері» – процеси оцінки та визначення переможців ще також тривають.

Підписано меморандум про співпрацю з Національним центром досліджень і розвитку Республіки Польща – Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Це стратегічно важливий партнер для Фонду. Підписання меморандуму є початком сприяння науково-дослідним розробкам та співпраці між організаціями й установами України та Польщі в галузі науково-технічних досліджень.

Проведено 30+ зустрічей із представниками провідних іноземних науково-дослідних європейських організацій та представництв. Всек це – сприяння міжнародному обміну інформацією та вченими є однією з місій Фонду. А також налагодження міжнародного партнерства є необхідною умовою для інтеграції українського науково-дослідного простору до світового

Наукова Super-Nova. Проведено 3 заходи, протягом яких українські вчені мали змогу презентувати свої досягнення у рамках проєктів, виконаних за грантової підтримки НФДУ, та виокремити стратегічно важливі напрацювання і доробки, готові до практичного впровадження, а також ті, що вже мають впровадження з метою їх масштабування. Таким чином Фонд сприяє популяризації науки та тих, хто рухає українську науку вперед!

Створено комісію щодо підтвердження актуальності та наявності можливості виконання наукових проєктів переможцями спільних конкурсів наукових проєктів, які проводилися ДФФД з DFG Було профінансовано 6 проєктів на загальну суму 3 млн. 693 тис. 488 грн.

Читайте також: