uk

Національний фонд досліджень України закликає науковців записувати відеозвернення до західної наукової спільноти

Під час всенародної боротьби з російськими окупантами важко переоцінити підтримку, яку надають Україні країни вільного світу.

Але незважаючи на її безперечно безпрецедентний обсяг вона не може нас повністю задовольнити. Так досі і не вирішено питання поставок ряду сучасних видів озброєння, а головне – забезпечення режиму закритого неба, що дозволило би героїчним ЗСУ негайно вигнати рашистських агресорів з української землі”, – ідеться у зверненні НФДУ.

Не викликає сумніву, що урядам держав-членів НАТО потрібно постійно роз’яснювати, що Україна зараз воює не тільки за своє існування, а й рятує всю Європу та світ від подальшої агресії збожеволілого російського диктатора. І в цьому велику підтримку можуть надати західні колеги-науковці, голос яких є традиційно вагомим для демократичних урядів.

У фонді зазначають, що чисельні офіційні звернення українських наукових установ та закладів вищої освіти до світової наукової спільноти вже зроблено. Досягнуто суттєвих результатів: українським вченим вже надається точкова допомога, сформовано розуміння західних колег про неприпустимість співпрацювати з представниками країни-агресора, проголошено категоричне засудження військових злочинів РФ на території суверенної України.

Але, як виявляється, цього замало. Ми маємо розповідати світу про страшний геноцид проти українського народу в цілому та проти науковців зокрема. З цією метою вважаємо за доцільне попросити вас записувати свої відеозвернення до західної наукової спільноти, прохаючи вплинути на державне керівництво їх країн з метою надання дієвої допомоги для припинення геноциду українського народу російськими наступниками Гітлера. Кожна історія має бути почутою. Це не просто історія, а свідчення”, – зазначили у фонді.

Відео повинно бути не більше трьох-чотирьох хвилин, записано англійською мовою, знято горизонтально. Доцільно буде, якщо після представлення на власному прикладі розкажете, якої величезної шкоди нанесла злочинна російська агресія українській науці, та звернетеся з проханням вплинути на своїх державних керманичів з метою вирішення питання закриття НАТО неба над Україною, а також поставок новітніх систем наступальних озброєнь.

Записані звернення (з приміткою «Відеозвернення») слід відправляти на е-mail адресою nrfu@nrfu.org.ua