uk

Українці вибороли 51 нагороду на Всесвітньому фіналі GENIUS Olympiad у США

Серед них 1 гран-прі, 5 золотих, 8 срібних, 14 бронзових і аж 23 почесних нагороди, повідомили у МАН України.

Найвищу нагороду в Креативному письмі, а саме гран-прі, вперше в історії України здобула учениця з Херсонської області, Поліна Козлова.

Поліна розповідає, що представляти нашу країну на світовому рівні – це велика честь, але участь у GENIUS Olympiad стала для неї справжнім випробуванням. Протягом перших місяців війни дівчина знаходилася в окупованому Херсоні та саме на період подачі проєктів на міжнародний етап у них глушили зв’язок. Всі необхідні матеріали вона готувала на телефоні, а для того, щоб їх надіслати, ходила до найближчого відділення Нової Пошти по інтернет.

Проєкт Поліни – вірш Garbage State. Учасниця сатирично зобразила сміттєву пляму, що справді існує в океані, цілою країною.

Серед інших учасників Олімпіади також є діти, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях, на територіях з активними бойовими діями або ті, які зараз далеко від дому. Проте вони змогли гідно представити нашу країну і це неабияк надихає.

Нагадаємо, що Олімпіада геніїв – це найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі, який щорічно проводять у США. У 2021-му МАН стала офіційним представником Genius Olympiad в Україні та єдиною установою, що має право організовувати національний відбір – Genius Olympiad Ukraine. Це перша у світі ліцензійна національна Олімпіада геніїв, яка відбирала учасників з України до Genius Olympiad Global 2022.

Конкурс організовують, аби сприяти глобальному розумінню екологічних проблем і досягти розвитку за допомогою науки, мистецтва, креативного письма, інженерії, дизайну та бізнесу.

Читайте також: