uk

Гранти на інновації в економіці даних

Віртуальний центр цифрової науки та інновацій при NOSC-UA при Київському академічному університеті приєднався до амбасадорської діяльності програми i4Trust — спільної ініціативи, що сприяє створенню нових ланцюжків цінності даних у багатьох секторах. Вона створює стійку екосистему, в якій компанії можуть розробляти інноваційні послуги на основі обміну, повторного використання і торгівлі активами даних. i4Trust Data Spaces пропонує малим і середнім підприємствам можливість обмінюватися даними у своєму ланцюжку створення вартості надійним і ефективним способом, знижуючи трансакційні витрати.

Наразі оголошено 2-й відкритий конкурс i4Trust щодо експериментів в економіці даних. Метою конкурсу є мобілізація DIH та європейських компаній, аби вони розуміли попит на дані, створювали партнерства з обміну даними й визначали конкретні випадки їхнього використання, покладаючись на надійний та ефективний обмін даними. Організатори конкурсу очікують також прискорення впровадження зручних і перевірених технологій для обміну даними на основі CEF-сумісних будівельних блоків iSHARE та FIWARE, які охоплюють усі оперативні, юридичні, технічні й управлінські аспекти, пов’язані з обміном даними.

Пропозиції мають подавати команди, що містять принаймні 1 digital innovation hub (DIH) та 3 малі й середні підприємства. Експерименти мають продемонструвати, як можна поліпшити вже наявні процеси або створити нові інноваційні послуги за допомогою обміну даними між кількома компаніями, що використовують i4Trust.

Обрані МСП та DIH отримають до 120 000 євро на реалізацію своєї інноваційної концепції експерименту, а також навчання та наставництво.

Подати самостійно заявку можна за посиланням . Дедлайн подання заявок – 12 вересня 2022 року.

Читайте також: