uk

Молоді науковці Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького провели зустріч зі студентами-біологами

21 червня 2022 року відбулась онлайн-зустріч молодих науковців Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології (ІЕПОР) ім.Р.Є.Кавецького НАН України зі студентами початкових курсів кафедри цитології, гістології та репродуктивної медицини Навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Спільно з науковим керівником групи було розроблено програму наукової зустрічі, основною метою якої стало ознайомлення студентів із провідними темами досліджень Інституту, а також обговорення напрямів подальшої тісної співпраці між установами з метою підготовки наукових кадрів. У подальшому можливе влаштування студентів до лабораторій Інституту для виконання наукових і дипломних проєктів.

Молодими науковцями ІЕПОР ім. Р.Є. Кавецького НАН України було підготовлено лекційні доповіді, що поєднали в собі презентацію ключових фундаментальних знань із деяких розділів онкології, висвітлення передових напрямів діяльності наукових лабораторій та ознайомлення цільової аудиторії із класичними методиками експериментальної онкології. У рамках заходу було також презентовано фільм про науково-технічні можливості Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького НАН України, що дозволило наочно продемонструвати широкий спектр сучасних приладів та методів, доступних до використання в стінах Інституту.

Питання, які піднімались на лекції, викликали значний інтерес серед учасників науково-популяризаційної зустрічі. За результатами заходу ІЕПОР ім. Р.Є. Кавецького НАН України отримав багато звернень від студентів про можливість їх залучення до проведення наукових досліджень та подальшої плідної співпраці, що беззаперечно свідчить про важливість та актуальність наукових тем досліджень, вивченням яких займаються співробітники Інституту.

Читайте також: