uk

Нова стипендіальна програма для молодих дослідників з України від NCN

Через кілька днів після початку російської агресії Національний науковий центр Польщі (NCN) розробив спеціальну програму, орієнтовану на українців, які шукають притулку в Польщі, а також створив можливість для польських переможців грантів NCN залучити українських дослідників до виконання поточних проєктів. Ці ініціативи вже дозволили 111 українським дослідникам працевлаштуватися в університетах та дослідницьких центрах по всій Польщі. Тепер до них приєднаються молодші колеги.

Нова стипендіальна програма NCN, до обговорення якої були залучені в т.ч. представники НФДУ, поширюється на молодих вчених, які ще не здобули докторський ступінь. Стипендії будуть виплачуватися протягом періоду від 6 до 12 місяців. Новим є те, що їхні власники зможуть проводити до половини цього часу в Україні та виконувати свою роботу дистанційно. Ця умова спрямована на підтримку дослідників, які мають бажання та можливість подовжувати свою діяльність в Україні.

Як і в попередніх ініціативах, орієнтованих на українських дослідників, формальні вимоги до подання та оцінювання заявок були зведені до мінімуму.

Дедлайн подачі заявок – 26 серпня 2022 року.


Ознайомитися з офіційним оголошенням, а також правилами та умовами можна за посиланням.

Читайте також: