uk

«Над прірвою. 200 днів російської війни» – вийшла нова книга Володимира Горбуліна та Валентина Бадрака

У пресцентрі українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» презентовано книгу першого віцепрезидента Національної академії наук України академіка Володимира Горбуліна і директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентина Бадрака «Над прірвою. 200 днів російської війни». Про це повідомляє офіційний сайт НАН.

– Ми вирішили відстежувати ситуацію не просто за хронологією, а за головними подіями і намагатися не лише характеризувати їх, а й на їхній основі описувати риси можливого майбутнього, – розповів під час презентації Володимир Горулін. – На цьому й зійшлися. Опублікували в інтернет-виданні «Лівий берег» 11 статей, в яких оцінювали ситуацію, вказували на недоліки, висловлювали пропозиції. Валентин Бадрак постійно і дуже плідно працює в нашому інформаційному полі. Моє ж практичне завдання в Національній академії наук – шукати всіх можливостей, аби інститути Академії максимально допомагали Збройним Силам України і нашому військово-промисловому комплексу виготовляти озброєння й доводити їх до найкращих сучасних характеристик.

Відповідаючи на запитання журналістів, Володимир Горбулін наголосив: «Гадаю, саме українське виробництво ракетної техніки відігравало головну роль у протистоянні СРСР і США, – підкреслив Володимир Горбулін. На жаль, «мирний вірус», закладений в Україну ще 1991 року, спричинився до того, що жоден з українських президентів не приділяв належної уваги розвиткові національного оборонно-промислового комплексу, передусім створенню неядерного ракетного щита нашої держави. А у нас для цього була вся необхідна промислова база, найкращі в СРСР фахівці та напрацювання, що дозволили би без ядерних боєголовок виготовляти ракети, здатні вражати цілі на відстані кількохсот кілометрів».

Читайте також: