uk

МОЗ визначило проекти наукових досліджень на 2023 рік

Міністерство охорони здоров’я України за результатами конкурсного відбору визначило проекти наукових досліджень і розробок, виконання яких розпочнеться у 2023 році коштом державного бюджету України. Про це інформує Урядовий портал.

Цьогоріч на конкурсний відбір заклади вищої освіти та наукові установи, що належать до сфери управління МОЗ, подали 138 тем наукових досліджень і розробок, з яких: 61 – нова та 77 – перехідні теми.

Комісія з питань науково-дослідних робіт здійснила попередню оцінку матеріалів, які були подані на конкурсний відбір. На засіданнях комісії, які тривали з 9 по 16 грудня 2022 року, було заслухано теми наукових досліджень і розробок, до матеріалів яких виникли зауваження комісії під час здійснення попереднього розгляду. За результатами засідань було ухвалено рішення щодо переліку тих наукових досліджень і розробок, які фінансуватимуться коштом держбюджету у 2023 році. Це передбачено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2022 року № 2376.

Крім того, було підбито підсумки публікаційної активності закладів вищої освіти та наукових установ, що належать до сфери управління МОЗ, та підготовлено зведені відомості щодо публікацій у міжнародних виданнях бази даних – Web of Science та Scopus.

Читайте також: