uk

Мінімальний поріг НМТ нижчий за поріг вгадування, – міністр

Мінімальний поріг національного мультипредметного тесту, який цього року становитиме 10% від можливої кількості балів за виконання тестів, є нижчим за  поріг вгадування.

Про це в ефірі телемарафону сказав міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, відповідаючи на запитання щодо встановленої незначної кількості балів, отримання яких дозволить отримати позитивний результат за участь у тестуванні.

Водночас міністр зауважив, що навіть встановлення такого мінімального порогу певним чином дисциплінуватиме випускників перейматися якістю навчання та глибиною отриманих знань.

Він також зауважив, що наразі деякі українські університети вже встановлюють власні пороги конкурсних балів, щоб отримати якісного вступника.

«Мені дуже подобається стратегія деяких університетів, бізнес-шкіл, не тільки в світі, а вже сьогодні в Україні, коли вся боротьба йде за якість випускника. Хочу привести приклад Київської школи економіки. Київська школа економіки надзвичайно цінує свій власний імідж, вона цінується на ринку праці. На сьогодні у ній встановлюються додаткові поргові бали щодо вступу. І саме це дисциплінує викладацький склад, підвищує якість і цінність самого навчання», – сказав міністр.

Також він зауважив, що сьогодні для жодного університету України не існує обмежень щодо встановлення певного порогового бала щодо вступу.

«Я точно знаю, що деякі ректори мають наміри скористуватися цим», – резюмував міністр освіти і науки.

Читайте також: