uk

В університеті Шевченка обговорили виклики та можливості відбудови української науки

До дискусії долучилися Міністерство освіти і науки України Сергій Шкарлет і пані Федеральний Міністр освіти та досліджень Німеччини Беттіна Штарк-Ватцінгер, ректори провідних закладів вищої освіти України, науковці з обох країн.Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров подякував високим іноземним гостям, що у часи боротьби українського народу за свою Незалежність, вони не залишають нас наодинці з агресором, а їхню підтримку ми відчуваємо постійно. Ректор висловив вдячність європейським партнерам за гостинне прийняття студентів, викладачів і науковців у навчальних закладах, надання усього необхідного для продовження навчання та досліджень, отримані результати від яких у найближчому майбутньому допоможуть у відбудові України.

«Нині саме час перетворити підтримку від наших партнерів у суттєву трансформацію системи освіти і науки України відповідно до заявлених євроінтеграційних програм».

Робоча зустрічі передбачала дві панельні дискусії.

▪️ На першій Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет представив програму трансформації галузі у післявоєнний період. Також він презентував стратегічні цілі і завдання у сферах освіти і науки, які сформовані командою Міністерства на 2023-2025 роки.

▪️ На другій обговорили сучасну ситуацію і перспективи залучення студентів та молоді до наукових досліджень, зміни й обмеження цифрових форматів, а також потреби молодих науковців у міжнародних програмах для «обміну мізками».

Докладніше https://www.knu.ua/news/12614

Читайте також: