uk

Український міжнародний комітет з питань науки і культури при НАН України запрошує до співпраці

Український міжнародний комітет з питань науки і культури (КНК) при НАН України в особі його голови, члена Президії НАН України, директора Головної астрономічної обсерваторії НАН України академіка Ярослава Яцкова запрошує до співпраці.

Комітет постав 1990 року – одразу по ухваленні Декларації про державний суверенітет України – відповідно до постанови Президії АН УРСР (нині – НАН України) від 18.07.1990 № 179 «Про створення при АН УРСР Комітету науки і культури для зв’язків з українцями за кордоном». Згідно з Положенням про КНК при АН УРСР, Комітет встановлював наукові й культурні зв’язки, розвивав і координував наукові дослідження з різними іноземними українськими науковими та культурними центрами, асоціаціями, спілками, науковими й навчальними інститутами, окремими вченими, інженерами, митцями. КНК опікувався реалізацією актуальних спільних наукових і технічних проєктів.

У Комітеті самовіддано й безкорисливо працювали відомі науковці та митці України й української діаспори. За час свого існування КНК ініціював і реалізував чимало важливих для нашої країни проєктів і заходів.

Та час минає, змінився склад Комітету, суттєво змінилися склад української діаспори й умови співпраці з нею. Тож голова КНК академік Ярослав Яцків запрошує всіх небайдужих долучитися до Комітету, до формування плану його діяльності на найближче десятиліття (ідеться передусім про інтернаціоналізацію українських наукових досліджень із залученням української діаспори), осучаснення Положення про КНК.

Більше – НАН України

Читайте також: