uk

Міжнародна наукова конференція «Сучасні проблеми механіки та математики – 2023» (Анонс)

23–25 травня 2023 року в Інституті прикладних проблем механіки і математики ім. Я. С. Підстригача НАН України та Львівському національному університеті імені Івана Франка буде проходити Міжнародна наукова конференція «Сучасні проблеми механіки та математики – 2023», присвячена 95-річчю від дня народження академіка НАН України Ярослава Степановича Підстригача та 45-річчю створеного ним Інституту прикладних проблем механіки і математики НАН України.

Захід продовжує багаторічну традицію наукових конференцій, метою яких є представлення та обговорення сучасних досягнень у галузі механіки та математики.

Роботу конференції передбачено у форматі пленарних, секційних та стендових доповідей, які стосуються таких проблем: математичне моделювання в механіці деформівних твердих тіл; механіка неоднорідних та низьковимірних структур; механіка контактної взаємодії, тіл з тріщинами та тонкими включеннями; динаміка неоднорідних середовищ; оптимізація та проєктування елементів конструкцій і біомеханічних систем; міцність і втома матеріалів; математичні методи в прикладних дослідженнях; теорія функцій і функціональний аналіз; диференціальні рівняння і математична фізика; алгебра, геометрія і топологія; математичне моделювання та інформаційні технології вирішення важливих для оборони і безпеки держави завдань, включаючи кібербезпеку; сучасні методи навчання в галузі прикладної математики і механіки.

Робочі мови конференції: українська, англійська.

Матеріали доповідей будуть опубліковані в електронному збірнику на сайті конференції. Розширені матеріали відзначених доповідей, виголошених на конференції, будуть рекомендовані до опублікування у міжнародному науковому журналі «Математичні методи та фізико-механічні поля», включеному до списку наукових видань категорії А, переклад якого публікується у «Journal of Mathematical Sciences» (видавництво Springer), що індексується у провідних наукометричних базах, зокрема, SCOPUS, наукових збірниках «Прикладні проблеми механіки і математики» та «Фізико-математичне моделювання та інформаційні технології».

Запланована форма проведення конференції – безпосередня очна участь. Однак, з огляду на умови воєнного стану, форма може бути змінена відповідно до ситуації, про що буде повідомлено перед початком її роботи.

Для участі у роботі конференції та опублікування короткого викладу тексту доповіді у збірнику матеріалів конференції необхідно надіслати на адресу оргкомітету thermomechanics.conference@gmail.com:

  • до 31 березня 2023 р.
    • заповнені реєстраційні форми на кожного учасника конференції;
    • оформлені згідно з вимогами матеріали доповіді;
  • до 15 квітня 2023 р. підтвердити сплату оргвнеску.

Докладна інформація на офіційному сайті Конференції

Читайте також: