uk

Професор Ольга Попова: “Наразі в Україні відбувається масштабний воєнний екоцид”

Стаття головного наукового співробітника Державної установи “Інститут економіки та прогнозування НАН України” доктора економічних наук, професора Ольги Попової “Не допустити екологічного «відступу»” .

“Наразі в Україні відбувається масштабний воєнний екоцид – порушення екосистеми проживання українців у результаті збройної агресії, мета якої політична –  геноцид українського народу. І екоцид є компонентою геноциду”, –  про це у статті для “Дзеркала тижня” пише головний науковий співробітник Державної установи “Інститут економіки та прогнозування НАН України” доктор економічних наук, професор Ольга Попова.

Вчена зазначає, що негативні екологічні наслідки для українських земельних ресурсів через стратегію випаленої землі, яку реалізує російське військо, відчутні для всього цивілізаційного «дому». Саме тому, важливо, щоб повоєнне відновлення відбувалося на засадах цілісної еко-номіки, а не суто економіки з її детермінізмом. “Згуртованість міжнародної спільноти для подолання глобальних екопроблем і масштабного екоциду в Україні має бути такою ж, як і щодо підтримки озброєнням і фінансами”, – вважає дослідниця.

ЧИТАТИ СТАТТЮ ПОВНІСТЮ

Читайте також: