uk

Міжнародна спілка академій укотре засвідчує підтримку Україні й українським науковцям

Міжнародна спілка академій (Union Académique Internationale – UAI) – об’єднання національних і міжнародних академій суспільних і гуманітарних наук із понад 60 країн, членом якого є й Національна академія наук України теж є членом цього об’єднання, – відгукнулося на звернення нашої Академії до міжнародної наукової спільноти («Закликаємо до жорсткіших наукових санкцій щодо Росії»). Про це Президентові НАН України академіку Анатолію Загородньому повідомив президент UAI професор, доктор Клаус Герберс.

В його листі йдеться, що правління Міжнародного академічного союзу (UAI), котре рішуче засудило російську агресію проти України ще у березні 2022 року, на своєму нещодавньому зібранні у Бангкоку знову висловило щиру підтримку Національній академії наук України.

Крім того, на знак дружньої підтримки Королівська академія Бельгії повністю сплатила торішній щорічний членський внесок НАН України в UAI. Правління спілки сподівається, що це допоможе українським науковцям продовжувати працювати, попри війну, яку провадить росія.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ЛИСТА

Читайте також: