uk

В Україні створюють хаб із системою утилізації відходів, що містять нафтопродукти

У Дунайському пароплавстві почали створювати хаб із обслуговування суден та системою утилізації відходів, що забруднені нафтопродуктами, пише Шо Там.

Про це повідомив генеральний директор Українського Дунайського пароплавства Дмитро Москаленко на своїй сторінці у фейсбуці.

«Зелений курс для УДП — це більше ніж питання екології та захисту довкілля. Це питання майбутнього нашого підприємства», — відзначив Москаленко.

Окрім того, на підприємстві почали проєкт повної модернізації флоту. Проєкт передбачає встановлення економніших та високопродуктивніших двигунів.

Відомо, що вже запроваджена онлайн-система моніторингу та контролю, яка дозволяє оптимізувати рейсові завдання та зменшити витрати палива. Деякі розробки унікальні, та вже зацікавили інші дунайські компанії.

Українське Дунайське пароплавство – одна з найбільших судноплавних компаній як в Україні, так і у Придунайському регіоні. Компанія виробляє 20% транспортної продукції на протязі 2400 км від гирла ріки Дунай до порту Кельхайм, Німеччина.

Українське Дунайське пароплавство має річковий флот чисельністю 75 самохідних суден і 245 одиниць несамохідного флоту. Також компанія оперує флотом іноземних спільних підприємств, що налічує 125 одиниць несамохідного флоту.

Читайте також: