uk

КПІшник створює конкурента СhatGPT і Google

Дмитро Герасименко навчався в КПІ на програміста. 2012 року переїхав до Сінгапуру і там далі розвивав свій основний бізнес — аналізатор посилань Ahrefs. Як розповіли у КПІ ім. Ігоря Сікорського, Ahrefs має понад 50 000 клієнтів по всьому світові, серед них співробітники Facebook, Uber, Ebay, Linkedin, Pinterest, інших гігантів.

Компанія приносить близько 100 $ млн доходу на рік.

Дмитро народився у Ніжині. Він програміст, навчався в КПІ, але у 2012 році переїхав до Сінгапуру. Там він продовжив розвивати свій основний бізнес — аналізатор посилань Ahrefs. 

Пошуком Дмитро почав цікавитися давно. Як він розповідав виданню AIN.UA у 2019 році, свій перший інтернет-проект хлопець запустив ще у школі — це була пошукова система документації (за мовами програмування, мережами, базами даних тощо). 

Нині Дмитро з командою розпочав роботу над власним пошуковиком — Yep.com, до якого інтегрували Yep.TLDR, аналог СhatGPT. Конкурента Google взялась робити маленька команда з 15-16 досвідчених спеціалістів — це частинка компанії Ahrefs, яка в цілому складається зі 110 людей (що також небагато). Дмитро особисто очолив пошуковий проєкт. 

Поки що він працює у бета-версії й не приносить грошей, але прагне стати конкурентом Google, зі своєю власною філософією та бізнес-моделлю.